Ryhmänohjaus ja ryhmäyttäminen
Ryhmänohjaus ja ryhmäyttäminen
Ryhmänohjauksen ja ryhmänohjaajan merkitystä toisen asteen opinnoissa ei voi liiaksi korostaa. Ainakin, jos tutkailee näitä eri puolilla valtakuntaa kehitettyjä ryhmänohjaukseen liittyviä hankehelmiä.
Opinto-ohjauksen suunnitelman tueksi luodun Ohjauksen suunnitelman avulla ohjaus tehdään näkyväksi ja suunnitelmalliseksi toiminnaksi. Ohjauksen suunnitelman …
Lue kokonaan
Tampereen seudun ammattiopisto Tredussa nuorisotyöntekijät järjestivät ryhmäytystapahtumat osalle ryhmistä. Ryhmänohjaajan haluttiin olevan tilanteessa mukana ja …
Lue kokonaan
Orientoiva viikon tarkoitus on saada opiskelijat sitoutumaan opiskeluun. Viikon kantavana ajatuksena on ryhmäyttäminen ja turvallisen …
Lue kokonaan
Rytmiä ryhmänohjaukseen -oppaassa kuvataan vertaisoppimisprosessia, jolla on tuettu ryhmänohjaajan vaativaa työtä. Opas palvelee henkilöitä, jotka …
Lue kokonaan
Todistus osoitetusta osaamisesta ohjeistuksineen on kehitetty nuoren työpajalla hankkiman osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen oppilaitoksessa. Todistus …
Lue kokonaan
Ammatillinen ryhmäytyminen on työssäoppimisjakson viimeisenä päivänä toteutettava toimintamalli työssäoppimisen kokemusten jäsentelyä varten. Päivään osallistuvat työssäoppimisjaksolta …
Lue kokonaan
Liiketalouden perustutkinnon opiskelijoille on tehty valintaesite, joka toimii esimerkkinä siitä, kuinka opinnot on toteutettu moduuleittain. …
Lue kokonaan
Ryhmänohjaajien koulutusta voi järjestää monella eri tavalla. Tässä artikkelissa on esitelty niistä muutama. Ryhmänohjaajien yön …
Lue kokonaan
Ryhmäytymisiltapäivät on aloittaville opiskelijoille suunnattu tapahtuma, jossa oppilaitoksen ulkopuolella tutustutaan omaan ryhmään ja muihin aloittaviin …
Lue kokonaan
Oppilaitoksen koko henkilökunnalle kehitetyn MISU-mallin tavoitteena on, että jokainen tunnistaa opiskelijan tuen tarpeen ja osaa …
Lue kokonaan