SOCRATIVE-ohjelma ryhmän vastuuopettajan työn tukena

Ryhmän vastuuopettaja voi käyttää SOCRATIVE-mobiiliohjelmaa erilaisen vuoropuhelun ja keskustelun pohjaksi pikakysymyksin suullisesti tai ennakkoon laadittujen kysymyssarjojen avulla. Mobiilikysymykset ovat nopea keino ryhmäyttämisen, mielipiteiden, kouluviihtyvyyden, motivaation tai erilaisten pulmatilanteiden selvittämiseksi.

Opiskelijat liittyvät opettajan SOCRATIVE-huoneeseen ja vastaavat heille esitettyihin kysymyksiin nimellään tai nimettömästi tilanteen mukaan. Toteutuksessa opettaja / kysymysten esittäjä avaa SOCRATIVE-huoneen ja aloittaa kysymyssarjan ja määrittää vastausten esitysmuodon. Vastaukset voi näyttää kyselyn aikana “isolta näytöltä” esim. kisailtaessa, nimettömiä mielipiteitä esitettäessä tai äänestettäessä. Lisäksi ennakkoon laadittujen TSEKKAUS-kyselyiden avulla voidaan tehdä itsearviointeja, tarkastella opiskelijoiden opintojen etenemisestä tai selvittää tukitoimien tarpeellisuudesta. Ryhmän vastuuopettaja voi tallentaa vastaukset (koosteena) tai lähettää ne omaan sähköpostiin Excel-taulukkona.

Tavoitteena on ryhmän vastuuopettajan ja opiskelijaryhmän yhteisen toiminnan ja oppimisen tukemiseen.

Lisätietoja:
Palvelimen käyttö on ilmaista (max. 50 vastaajaa) ja se toimii kaikilla laitteilla, joissa on nettiyhteys. Se on helppo ja nopea ottaa käyttöön hyödyntämällä vastaajien omia laitteita esim. älypuhelimia. Socrativelle löytyy useita käyttökohteita ja se soveltuu hyvin oppitunneille, palavereihin ja myös etäyhteydellä toteutettavaksi.

Tutustu tuotteeseen »

Lue lisää hankehelmen resursseista, juurruttamisesta ja kehittämisestä Arjen arkki -sivuilta »

Comments are closed.