VirtuaaliVartti

VirtuaaliVartti on ammatillisten oppilaitosten uusi vuorovaikutteinen ja helppokäyttöinen opinto-ohjauksen palvelu perusasteen opinto-ohjaajille ja oppilaille. VirtuaaliVartissa ammatillinen opinto-ohjaaja kertoo videoneuvottelussa ajan tasalla olevaa tietoa reaaliajassa esimerkiksi ammatillisen oppilaitoksen koulutusaloista ja yhteishausta. Oppilaat voivat esittää kysymyksiä opiskelusta ammatillisessa oppilaitoksessa. Menetelmää kehittämässä ovat olleet Oulun seudun ammattiopisto, Ammattiopisto Luovi, Oulun Diakoniaopisto ja Oulun Palvelualan Opisto.

VirtuaaliVartti on opinto-ohjauksen palvelu ammatillisten oppilaitosten ja peruskoulujen väliseen yhteistyöhön. VirtuaaliVartilla tuetaan perusasteen oppilaita tekemään itselle oikeita koulutusvalintoja, jolloin ammatillisen koulutuksen keskeyttäminen vähenee ja läpäisy paranee. VirtuaaliVartilla voi tutustuttaa oppilaita jo seitsemännestä luokasta lähtien ammatilliseen koulutukseen. VirtuaaliVartista hyötyvät ensisijaisesti perusasteen oppilaat, kun he kuulevat monipuolisesti ammatillisten oppilaitosten koulutusaloista ja saavat vastauksia itseään askarruttaviin opiskeluun liittyviin kysymyksiin.

VirtuaaliVartti järjestetään perusasteen opinto-ohjauksen tunneilla, jolloin myös perusasteen opinto-ohjaajan ammatillisen koulutuksen tuntemus paranee ja hän pysyy ajan tasalla ammatillisen koulutuksen uudistuksista. VirtuaaliVartti säästää ammatillisen opinto-ohjaajan työaikaa verrattuna siihen, jos hänen pitäisi matkustaa kauemmaksikin kertomaan ammatillisesta koulutuksesta perusasteen opinto-ohjauksen tunneille. Näin ollen ammatillisella opinto-ohjaajalla on enemmän aikaa ohjata ammatillisen oppilaitoksen opiskelijoita.

Lisätietoja käytännön toteutuksesta saat Arjen arkki -sivuilta» tai katsomalla VirtuaaliVartin esittelyvideon».

Lisätietoja:
Anna-Mari Saarela
Oulun seudun ammattiopisto
etunimi.sukunimi@osao.fi

 

Comments are closed.